Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Semmi esélye az MSZP-nek
  2007-07-01 09:44:27, vasárnap
 
 
Semmi esélye az MSZP-nek az elkövetkezendő három ciklusban ismét kormányra kerülni !

1, Ha komolyan értékeljük, a napokban egy éves évfordulóját megélő öszödi beszédet, annak létrejöttének körülményeit, azonnal láthatjuk, hogy valójában ki, illetve kik a felelősek, az ország mai valóságos állapotáért.
2, Azt is egyértelműen megállapíthatjuk, hogy a beszéd tartalma nem egyetlen ember (adott esetben a miniszterelnök) felelőssége, sőt!
3, Nyilvánvalóvá válik az a tovább már nem rejtegethető helyzet, hogy az MSZP "erős" emberei, mennyire nem értenek az életszerű szövetségesi politizáláshoz, illetve a belső erőviszonyok, mennyire deformálják a politikának, a valós életre történő adaptálását.

1, Az öszödi beszéd, és annak létrejötte:

Amikor Medgyesi Péter miniszterelnök lett, az első intézkedései között, 50%-al emelte, az egészség- ügyben és az oktatásban dolgozók fizetését. Természetesen sok más mellett, ez nagyon megterhelte a költségvetést. Több olyan intézkedés is született, a szinte teljesen üres államkassza terhére, melynek költségeit csak további hitelekből lehetett fedezni, ezzel növelve az államháztartás hiányát. Mikor az MSZP népszerűsége le zuhant, és a várható, a közvélemény-kutatók által előre jelzett választási vereség szele megcsapta az MSZP-t, gyorsan elkezdődött a belső harc a miniszterelnökségért, melyből, a kifejezetten ortodox-nak számító Kiss Péterrel szemben, a neoliberális elveket valló Gyurcsány Ferenc jött ki győztesen, s lett ő a miniszterelnök, az időközben lemondott Medgyesi Pétert követve. Gyurcsány hiába volt elődje, Medgyesi Péter tanácsadója, még ő sem láthatta, a minisztériumok bürokratái által elrejtett valóságos helyzetét az országnak.

Mikor Gyurcsány Ferenc, a döbbenetes valóságot megtudta az ország helyzetéről, az MSZP frakciója egyszerűen, cinikus módon lefogta a kezét, mondván: a pártnak (frakciónak) van kormánya, nem pedig fordítva! Egyébként is ekkor már a következő választási győzelem volt fókuszban, mint a minden eszközzel elérendő cél. Gyurcsány hiába is akarhatott volna bármilyen változtatást, netán esetleg valóságos kormányzást eszközölni, erről a párt (MSZP) letiltotta!

Nézzük csak meg kik azok akik ebben tevőlegesen részt vehettek? Kiss Péter kancellária miniszter, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform elnöke, Lendvai Ildikó frakció vezető, Szili Katalin a Parlament Elnöke (akkoriban az MSZP országos elnökségének tagja), Szekeres Imre, az MSZP alelnöke, hogy csak a most is funkcióban lévő prominenseket említsem. Természetesen az MSZP frakció teljes létszámát még hozzá kell adnunk, a teljesség kedvéért.

2, Kik a a tényleges felelősei az ország jelenlegi állapotáért?

Az ugye egyértelműen megállapítható, hogy a fentieket figyelembe véve, nem egyetlen ember felelősségéről beszélünk, hanem egy teljes politikai szerveződés, egy frakció és egy párt, az MSZP teljes felelősségét kell ebben az esetben felvetni.

Ki, illetve kik hiteltelenedtek el? De nem a beszéd elhangzása miatt, hanem annak tartalmának kialakulásáért? A megnevezett emberek, politikai vezetők számára fontosabb volt, a hatalom megtartása, mint az ország lakosságának érdeke, életminőségének alakulása!

Ennek rendelték alá testületileg, a 2004-2006-ig tartó időszakot, melyet Gyurcsány Ferenc beszédében így jellemez: "nem kormányoztunk, hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal....".

Egyértelműen megállapítható tehát, hogy a felelősség, a miniszterelnökön kívül a teljes MSZP frakciót terheli, különös tekintettel azoknak a felelősségére, akik befolyással bírtak az MSZP aktuálpolitikájának alakítására.

3 A szövetségesi politika teljes kudarca!

Ugye az teljesen egyértelmű, hogy 2002-ben az MSZP-SZDSZ koalíció, azért emelte meg az egészségügyi és oktatási területen dolgozók fizetését 50%-al, mert abban bíztak, hogy ezek a nagy befolyással bíró személyek, majd a választások alkalmával, (mindenkori választásra gondoltak, nem csupán a 2006-ra) ezt szavazatszerző képességükkel, tényleges szavazatok abszolválásával honorálják.

Teljességgel érthetetlen, hogy most miért pont ezt két rétegét a társadalomnak kezdik teljesen ellehetetleníteni? Talán az MSZP tartósan foglyul esett, az SZDSZ manapság tapasztalható radikális liberalizmusának? Erre a kérdésre, valószínűleg, majd az élet adja meg a választ.

Ezt a két társadalmi réteget, eredeti szándékukkal ellentétesen, teljesen maguk ellen fordította a koalíció, s bár sok milliárdot áldoztak a megnyerésükre, elég volt egyetlen meggondolatlan döntés és máris a vélt szövetségesekből, tényleges negligálók lettek.

Összefoglalásként:

Egy olyan párt, mely csak saját érdekeit veszi figyelembe, döntéseinél nem kéri, illetve nem bírja társadalom többségének egyetértését, semmilyen reformot, átalakítást nem tud megvalósítani.

Az MSZP prominensei név szerint is felelősek, a jelenlegi helyzetért, hiszen ott voltak, ott vannak a parlamentben már sok-sok év óta, ezért mára már teljesen hiteltelenek lettek.

Az MSZP belső erői az úgynevezett "erős emberek", vagy a "kemény mag" is hiába próbálja most Gyurcsány Ferenc személyéhez kötni a kizárólagos felelősséget, az emberek látták őket már kormányozni, tudják, hogy mire képesek, illetve mire képtelenek.

Lehet itt latolgatni, hogy ki jöhetne esetleg Gyurcsány helyére, de semmi értelme, mert bármilyen "félfordulat", vagy személycsere lesz is az MSZP háza táján, egyet le lehet szögezni: ha Gyurcsány bukik, bukik az MSZP és a belső erővonalak mentén, menthetetlenül szakadni is fog, csak az a kérdés, hogy mikor?

Mindezek ismeretében egyértelműen megállapítható, hogy függetlenül attól, hogy mikor lesznek a következő parlamenti választások, az önkormányzati választások eredményéhez hasonló eredmények fognak születni, s az MSZP legalább három ciklusra elvesztette az esélyét annak, hogy hatalomra kerülhessen.

Budapest,2007.június 30.
Országos Közéleti Társas Kör Elnöksége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnökön, liberalizmusának, szövetségesekből, megállapíthatjuk, hiteltelenedtek, életminőségének, abszolválásával, miniszterelnök, meggondolatlan, megállapítható, kialakulásáért, felelősségéről, politizáláshoz, elkövetkezendő, minisztériumok, menthetetlenül, államháztartás, szavazatszerző, megnyerésükre, prominenseket, költségvetést, természetesen, társadalomnak, megvalósítani, önkormányzati, nyilvánvalóvá, tapasztalható, felelősségére, létrejöttének, kormányoztunk, képességükkel, hiteltelenek, erőviszonyok, neoliberális, parlamentben, rejtegethető, elkövetkezendő három, éves évfordulóját, beszéd tartalma, életszerű szövetségesi, belső erőviszonyok, valós életre, öszödi beszéd, első intézkedései, egészség- ügyben, oktatásban dolgozók, szinte teljesen, államháztartás hiányát, belső harc, kifejezetten ortodox-nak, neoliberális elveket, időközben lemondott, Amikor Medgyesi Péter, Kiss Péterrel, Gyurcsány Ferenc, Medgyesi Pétert, Medgyesi Péter, Mikor Gyurcsány Ferenc, Kiss Péter, MSZP Baloldali Tömörülés Platform, Lendvai Ildikó, Szili Katalin, Parlament Elnöke, Szekeres Imre, Országos Közéleti Társas Kör Elnöksége,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png férfi  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Kövesd a cowboyt!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png telefon  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Alázat  Akik bántanak téged  Png telefon  Png cica  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tavaszi kép  Akarat  Png kutya  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szívem tiéd  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Julian Brass gondolata  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy hatékony szolga  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
elkövetkezendő három, éves évfordulóját, beszéd tartalma, életszerű szövetségesi, belső erőviszonyok, valós életre, öszödi beszéd, első intézkedései, egészség- ügyben, oktatásban dolgozók, szinte teljesen, államháztartás hiányát, belső harc, kifejezetten ortodox-nak, neoliberális elveket, időközben lemondott, minisztériumok bürokratái, döbbenetes valóságot, ország helyzetéről, következő választási, minden eszközzel, teljesség kedvéért, ország jelenlegi, ugye egyértelműen, fentieket figyelembe, teljes politikai, esetben felvetni, beszéd elhangzása, megnevezett emberek, hatalom megtartása, ország lakosságának, 2004-2006-ig tartó, miniszterelnökön kívül, teljes MSZP, szövetségesi politika, teljesen egyértelmű, nagy befolyással, választások alkalmával, társadalomnak kezdik, élet adja, vélt szövetségesekből, olyan párt, jelenlegi helyzetért, kizárólagos felelősséget, emberek látták, belső erővonalak, következő parlamenti, önkormányzati választások, esélyét annak, miniszterelnökön, liberalizmusának, szövetségesekből, megállapíthatjuk, hiteltelenedtek, életminőségének, abszolválásával, miniszterelnök, meggondolatlan, megállapítható, kialakulásáért, felelősségéről, politizáláshoz, elkövetkezendő, minisztériumok, menthetetlenül, államháztartás, szavazatszerző, megnyerésükre, prominenseket, költségvetést, természetesen, társadalomnak, megvalósítani, önkormányzati, nyilvánvalóvá, tapasztalható, felelősségére, létrejöttének, kormányoztunk, képességükkel, hiteltelenek, erőviszonyok, neoliberális, parlamentben, rejtegethető, egészségügyi, egyértelműen, évfordulóját, valószínűleg, szövetségesi, elnökségének, változtatást, egyetértését, teljességgel, kifejezetten, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.